یکی از سوالاتی که برای بسیاری از معاملهگران تازه کار پیش میآید این است که زمانی که در آستانه انتشار اخبار و گزارشهای اقتصادی مهم قرار داریم چه کاری باید انجام داد. البته این یک سوال کلی بوده و پاسخ دادن به آن بستگی به موارد مختلفی دارد.
قبل از اینکه به سراغ بررسی بخش اصلی این مطلب برویم، شاید بهتر باشد که یک آشنایی مختصر با اخبار و گزارشهای اقتصادی داشته باشید. با طلاچارت همراه باشید…
هر روز، هر هفته و هر ماه گزارشهای اقتصادی مختلفی از کشورهای کوچک و بزرگ دنیا منتشر میشوند و این اخبار میتوانند تاثیرات متفاوتی داشته باشند. این تاثیرات میتوانند روی اقتصاد یک کشور خاص، یک اتحادیه اقتصادی و یا کل اقتصاد جهان تاثیر بگذارند.
به عنوان مثال گزارش اقتصادی منتشر شده از کشوری مثل مکزیک صرفا روی اقتصاد و پول ملی همان کشور تاثیرگذار خواهد بود. اما انتشار گزارش اقتصادی از کشورهایی مانند آلمان، فرانسه یا ایتالیا در صورتی که اهمیت بالایی داشته باشند میتوانند روی اقتصاد اتحادیه اروپا و ارز یورو تاثیرگذار باشند. چرا که این کشورها جزو اقتصادهای بزرگ جهان (G7) بوده و تغییر در اقتصاد آنها میتوانند تاثیرات بزرگتری بگذارند.
اما نهایتا به ابر قدرت اقتصادی جهان یعنی ایالات متحده آمریکا میرسیم که تغییرات اقتصادی در این کشور میتوانند روی اقتصاد کل جهان تاثیر بگذارند. به عنوان مثال افزایش یا کاهش ارزش دلار آمریکا روی قیمت جهانی طلا، نقره، نفت و ارزهای سایر کشورهای جهان نیز تاثیرگذار است. به همین دلیل است که اخبار اقتصادی منتشر شده از آمریکا به دقت توسط تحلیلگران اقتصادی بررسی میشود.
برای دستیابی به این اخبار و گزارشها میتوانید از وبسایتهای مختلفی استفاده کنید. مشهورترین وبسایت در این زمینه ForexFactory.com میباشد. البته این وبسایت انگلیسی زبان بوده و اخبار را به صورت فارسی منتشر نمیکند. به همین دلیل ما در تیم طلاچارت قابلیت مشاهده گزارشهای اقتصادی به زبان فارسی را به همراه فیلترهای مختلف در اختیار شما کاربران گرامی قرار دادهایم.
از طریق بخش تقویم اقتصادی میتوانید صفحه مذکور را مشاهده و از امکانات آن استفاده کنید. همچنین از طریق این لینک میتوانید ویدئوی آموزشی استفاده از تقویم اقتصادی طلاچارت را مشاهده نمایید.
آشنایی با تقویم اقتصادی طلاچارت کلیک کنید!
گزارشهای اقتصادی از لحاظ میزان اهمیتشان به سه دسته متوسط، مهم و بسیار مهم تقسیم بندی میشوند. در تقویمهای اقتصادی ممکن است آنها را با شکلهای مختلفی مانند رنگ بندی زرد، نارنجی و قرمز ببینید.
اخبار متوسط (زرد) معمولا تاثیر خاصی بر روی قیمت نخواهند داشت و میتوانید از آنها صرفه نظر کنید.
اخبار مهم (نارنجی) بعضا و در شرایطی که تغییر بسیار زیادی نسبت به گزارش قبلی خود داشته باشند میتوانند تاثیرات کوتاه مدتی بگذارند. اما با این حال این گزارشها نیز معمولا باعث تغییرات زیاد در قیمتها نخواهند شد.
اما گزارشهای اقتصادی بسیار مهم (قرمز) معمولا میتوانند تاثیرات زیادی داشته باشند. با این حال باز هم تمامی گزارشهای قرمز رنگ ممکن است منجر به نوسانات شدید قیمتی نشوند. از بین این گزارشها، معمولا گزارشهایی که مرتبط با نرخ اشتغال و بیکاری، نرخ بهره بانکهای مرکزی کشورها، سخنرانی روسای بانکهای مرکزی و مواردی که از این دست باشند، تاثیرگذاریی بالایی دارند.
البته دستهای از گزارشهای بسیار مهم نیز وجود دارند که اقتصادی نبوده و سیاسی هستند. اما از آنجایی که تغییرات سیاسی مانند انتخابات ریاست جمهوری تاثیرات فوق العاده چشمگیری دارند، بدون شک اثرات کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدتی بر اقتصاد هدف خواهند گذاشت.
حالا که با ماهیت گزارشهای اقتصادی، دسته بندی از لحاظ میزان اهمیت و نحوه پیدا کردن و زمان انتشار آنها آشنا شدید به سراغ موضوع اصلی این مطلب خواهیم رفت. با طلاچارت همراه باشید…
به طور کلی زمانی که در آستانه انتشار گزارشهای اقتصادی بسیار مهم قرار داریم، چند سناریوی متفاوت وجود دارد.
۱- هیچ معامله بازی ندارید
در این شرایط بهترین کار این است که همچنان کنار بنشینید و هیچ معامله جدیدی باز نکنید. چرا که در زمان انتشار گزارشهای اقتصادی مهم ممکن است تفسیرهای متفاوتی از آن انجام شود و بازار یک حرکت دو طرفه انجام دهد. یعنی ابتدا با قدرت بالا رفته و سپس ریزش کند یا بالعکس! در این شرایط هر تصمیمی میتواند منجر به بروز ضرر و زیان شود.
به عنوان مثال در تصویر زیر شاهد نوسان دو طرفه در جفت ارز GBP/USD در زمان انتشار گزارش NFP آمریکا بودهایم.
۲- یک موقعیت معاملاتی شکل گرفته و یا در حال شکل گرفتن است
در این شرایط نیز بهتر است از ورود به بازار خودداری کنید. چرا که ممکن است نوسان قیمتی بزرگی انجام شود و کل ستاپ معاملاتی که شکل گرفته یا در حال شکل گرفتن بوده است را از بین ببرد.
۳- یک معامله باز دارید و در سود میباشد اما هنوز تا هدف اصلی فاصله دارد
در این شرایط کمی تصمیم گیری دشوار خواهد بود. چرا که اگر معامله را با سود فعلی ببندید، ممکن است بعد از انتشار گزارش، با قدرت به سمت هدف اصلی حرکت کرده و حتی از آن نیز عبور کند. البته حالت عکس این قضیه نیز وجود دارد و شاید قیمت خلاف جهت شما حرکت کند و باعث از دست رفتن سود بدست آمده و حتی زیان شما شود.
اگر حجم پوزیشن معاملاتی و سود بدست آمده قابل توجه است، بهتر است ۵۰% (یا یک میزان دلخواه) از پوزیشن خود را ببندید و حد ضرر خود را به نقطه ورود انتقال دهید. اصطلاحا به این کار Risk Free یا Break Even کردن معامله میگویند. در این شرایط حتی با فرض برگشت قیمت در خلاف جهت معامله شما، اتفاق خاصی رخ نمیدهد. سودی از این معامله گرفتهاید و بخش باقیمانده نیز بدون ضرر بسته خواهد شد.
البته این یک حالت ساده بود و باید به قوانین مدیریت سرمایه و مدیریت معاملات خود نیز توجه کنید.
۴- قیمت در آستانه رسیدن به هدف اصلی قرار دارد
به عنوان مثال فرض کنید که یک معامله روی جفت ارز GBP/JPY انجام دادهاید. ۵۰ پیپ حد ضرر و ۱۰۰ پیپ حد سود برای این معامله قرار داده شده است. نسبت ریسک به سود (R/R) این معامله ۱:۲ است. در صورتی که در آستانه انتشار خبر این پوزیشن ۸۵-۹۰ پیپ در سود باشد، در واقع حدود ۱.۸ R در سود قرار دارد.
ممکن است بعد از انتشار گزارش قیمت در جهت مدنظر شما حرکت کرده و ۱۰-۱۵ پیپ دیگر نیز بالا برود و به حد سود اصلی شما برسد. اما احتمال دیگری نیز وجود دارد و آن هم این است که قیمت در خلاف جهت پوزیشن شما حرکت کند و این سود ۸۵-۹۰ پیپی شما را از بین ببرد که از لحاظ روحی و روانی میتواند تاثیر نامناسبی روی شما بگذارد!
بنابراین عاقلانهترین کار این است که با همان سود ۸۵-۹۰ پیپ از بازار خارج شویم و برای ۱۰-۱۵ پیپ باقیمانده طمع نکنیم.
۵- یک معامله باز دارید و در ضرر است
در این شرایط کار خاصی نمیتوانید انجام دهید و بایستی در معامله باقی بمانید. در صورتی که قیمت پس از انتشار گزارش اقتصادی برگشت و به نزدیکی نقطه ورود شما رسید، بهتر است معامله را ببندید. چرا که امکان دارد که برگشت انجام شده یک نوسان کوتاه مدت باشد و قیمت مجددا در خلاف جهت شما به پیشروی خود ادامه دهد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.