الگوی Triple Taps چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟
در تحلیل تکنیکال الگوهای بسیار متنوعی وجود دارند. بعضی از آنها شناخته شدهتر و برخی دیگر نیز کمتر شناخته شدهاند. بعضی الگوهای کمتر شناخته شده میتوانند بسیار پرقدرت عمل کنند و سودهای خوبی را برای شما به همراه داشته باشند.
الگوی Triple Taps یا اصطلاحا “سه ضربه” یکی از این الگوهاست. در مطلب امروز قصد داریم تا الگوی سه ضربه را با مثالهای مختلف به شما همراهان گرامی طلاچارت آموزش دهیم. پس با ما همراه باشید…
اساس اکثر حرکات بازار بر پایه فریب (Trap) بنا نهاده شده است. چرا که اگر اکثریت تریدرهای بازار طرز فکر یکسانی داشته باشند، کسب سود برای بزرگان بازار سخت خواهد بود.
بنابراین آنها مجبورند تا تلههایی را برای تریدرهای پایین دستی خود قرار دهند تا بتوانند دو کار را انجام دهند:
۱- تریدرها را به دام انداخته و از طریق آنها به سود برسند
۲- حجم معاملات بسیار بالای خود را در قیمتهای مناسب در بازار اجرا کنند
یکی از تکنیکهایی که قبلا در طلاچارت به آنها اشاره کرده بودیم، تکنیک شکست جعلی یا Fakeout بود که از طریق این لینک میتواند آن را مطالعه کنید.
روش دیگر استفاده از ساختاری به نام سه ضربه میباشد. الگوی سه ضربه هم میتواند ساختار برگشتی (Reversal) و هم ساختار ادامه دهنده (Continuation) داشته باشد. در تصویر زیر حالتهای صعودی و نزولی این الگو در شرایط برگشتی و ادامه دهنده را مشاهده میکنید.
حالت برگشتی الگوی Triple Taps
اگر به تصویر بالا دقت کرده باشید در حالت برگشتی این الگو، دو خط وجود دارد. یک خط قرمز رنگ (اصطلاحا تریگر) که اولین سقف یا اولین کف الگو را نشان میدهد و یک خط روند که به صورت صعودی یا نزولی دیده میشود. اما این خطوط چه معنایی دارند.
در حالت صعودی (تصویر بالا سمت چپ) زمانی که سه قله مدنظر ما شکل گرفتند، بایستی خط روند صعودی را از کفهای بوجود آمده ترسیم کنیم. سپس منتظر شکسته شده خط روند صعودی باشیم. البته هنوز کار تمام نشده است. چرا که خط تریگر برای ما از درجه اهمیت بالاتری برخوردار است. زمانی که قیمت زیر خط تریگر تثبیت شود، اجازه ورود به پوزیشن فروش را خواهیم داشت.
در حالت نزولی (تصویر بالا سمت راست)، زمانی که سه کف پایینتر از یکدیگر شکل گرفتند، ما با استفاده از قلههای بوجود آمده در بین آنها، یک خط روند نزولی ترسیم خواهیم کرد. اکنون منتظر میمانیم تا خط روند شکسته شده و قیمت نیز در بالای خط تریگر تثبیت شود. در این شرایط مجاز به ورود به بازار در جهت خرید خواهیم بود.
نکتهای که باید توجه داشته باشید این است که گاهی اوقات ممکن است ابتدا خط تریگر و سپس خط روند شکسته شود. بنابراین در هر حالتی باید منتظر شکسته شدن هر دو خط باشیم.
حالت ادامه دهنده الگوی Triple Taps
در این الگو صرفا اولین سقف یا کف الگو بوسیله یک خط علامت گذاری خواهد شد. سپس بر اساس شرایط الگو میتوانیم وارد پوزیشن خرید یا فروش شویم.
در حالت نزولی بازار، اگر بعد از تشکیل کف سوم قیمت به سمت پایین برگردد و زیر خط تریگر تثبیت شود، پوزیشن فروش خواهیم گرفت.
در حالت صعودی نیز اگر قیمت بعد از تشکیل سقف سوم برگردد و بالای خط تریگر تثبیت شود مجاز به اخذ پوزیشن خرید خواهیم بود.
حد ضرر الگوی Triple Taps
در شرایطی که الگوی شکل گرفته منجر به نزول قیمت شده باشد، حد ضرر را میتوان بالای آخرین سقف الگو قرار داد. بنابراین در صورتی که الگوی مدنظر ما باعث صعود قیمت شده باشد، حد ضرر زیر آخرین کف قرار خواهد گرفت.
حد سود الگوی Triple Taps
بهترین راهکار برای قرار دادن حد سود این الگو استفاده از نسبت ریسک به سود (نسبت R:R) است. به عنوان مثال اگر حد ضرر شما ۵۰ واحد باشد، حد سود اول شما ۵۰ واحد خواهد بود (نسبت ۱:۱). حد سود دوم شما دو برابر یعنی ۱۰۰ واحد خواهد بود (نسبت ۱:۲). و به همین ترتیب میتوانید نسبتهای ۱:۳ و … را محاسبه کنید.
نکته: واحد هر بازار متفاوت است. به عنوان مثال واحد بازار فارکس پیپ میباشد. بنابراین ۵۰ واحد در بازار فارکس معادل ۵۰ پیپ خواهد بود. در بازار سهام معمولا از درصد استفاده میشود. بنابراین ۵۰ واحد معادل ۵۰% میباشد. بنابراین برای هر بازاری به همین شکل میتوانید معادل سازی را انجام دهید.
اکنون مثالهایی از این الگو را روی نمودار واقعی بررسی خواهیم کرد.
در مثال اول نمودار آبشده جهانی را در تایم فریم ۱۵ دقیقه مشاهده میکنید. هر سه کف شکل گرفته را در تصویر مشخص کردهایم. بعد از شکل گیری کف سوم میبینید که قیمت به سمت بالا برگشته و ابتدا خط تریگر و سپس خط روند نزولی را شکسته و بالای هر دو آنها تثبیت شده است. حتی بعد از آن یک پولبک نیز به خط روند شکسته شده انجام داده است که برای افراد جا مانده از ورود به این موقعیت بسیار ایدهآل بوده است.
حد ضرر این پوزیشن زیر کف شماره ۳ قرار میگیرد. فاصله بین حد ضرر تا نقطه ورود ۳۱ هزار تومان میباشد. بنابراین حد سود اول شما نیز ۳۱ هزار تومان خواهد بود که قیمت یک حرکت ۴۳ هزار تومانی را انجام داده است. در واقع به حد سود اول رسیده و مقداری بالاتر نیز رفته است اما در دستیابی به حد سود دوم ناکام بوده است.
مثال دوم مربوط به ارز دیجیتال اتریوم (ETH/USDT) در تایم فریم ۵ دقیقه میباشد. در اینجا بعد از تشکیل سه قله قیمت با یک ریزش سنگین ابتدا خط تریگر و سپس خط روند را شکسته و زیر آنها تثبیت شده است. در این مثال نیز میبینیم که قیمت بعد از شکست و تثبیت زیر خط تریگر و خط روند صعودی، یک پولبک بسیار عالی به خط روند زده و سپس ریزش کرده است.
حد ضرر این پوزیشن فروش نیز بالای قله شماره ۳ قرار خواهد گرفت. در مورد حد سود هم نیازی به توضیح بیشتر نیست. چرا که به صورت چشمی و بدون محاسبه خاصی میتوان ریزش بسیار زیاد قیمت را مشاهده کرد.
در مثال سوم نمودار ارز دیجیتال کاردانو (ADA/USDT) را در تایم فریم ۱ ساعته مشاهده میکنیم که ساختار ادامه دهنده الگوی Triple Taps را نشان میدهد. بازار بعد از یک حرکت نزولی سه کف تشکیل داده است که هر سه آنها را مشخص کردهایم. بعد از تشکیل کف سوم و برگشت قیمت به بالای خط تریگر، حالا باید منتظر تثبیت قیمت زیر خط تریگر باشیم. کندل تثبیت را نیز در تصویر مشخص کردهایم. حد ضرر نیز بالای آخرین سقف موجود در الگو قرار خواهد گرفت (خط آبی رنگ). باز هم در مورد حد سود نیازی به توضیح بیشتر دیده نمیشود. چرا که چند برابر میزان حد ضرری که مشخص کردهایم، ریزش قیمت اتفاق افتاده است.
بنابر تجربه و بررسیهایی که داشتهایم، استفاده از این الگو در حالت برگشتی مناسبتر خواهد بود.
نقل قول
ترجمه و تنظیم: طلاچارت
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.