دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

اسلیپیج در بازار به چه معناست؟

اسلیپیج (Slippage) در لغت به معنای لغزش یا لیز خوردن است. اما در معامله‌گری یکی از لحظات بسیار عصبی کننده برای معامله‌گران می‌باشد. در واقع اسلیپیج زمانی رخ می‌دهد که شما قصد دارید معامله‌ای را انجام دهید اما به دلیل نوسانات سریع بازار، در قیمت بدتری معامله شما اجرا می‌شود!

 

 

مثلا یک دستور از نوع Stop (مثل سل استاپ یا بای استاپ) و یا از نوع Limit (مثل سل لیمیت یا بای لیمیت) در بازار قرار داده‌اید. اما در اثر نوسانات ناگهانی بازار، سفارش شما در قیمت بدتری اجرا می‌شود. این حالت حتی زمانی که می‌خواهید به صورت لحظه‌ای و با کلیک کردن روی دکمه‌های Buy و Sell وارد بازار شوید نیز می‌تواند رخ دهد.

 

 

تغییرات شدید و نوسانات بالای قیمت معمولا در زمان انتشار گزارش‌های اقتصادی مهم (مثل نرخ بهره یا گزارش NFP) و یا در زمان سخنرانی‌ها و انتخابات بوجود می‌آیند و مشکلی برای تریدرهاست.

 

 

در بازار سهام اسلیپیج یک حالت عادی است. چرا که بازار در ساعت مشخصی باز و بسته می‌شود. روز بعد که بازار مجددا باز شود ممکن است یک گپ در بازار بوجود بیاید و در این حالت سفارش شما می‌تواند در قیمت بدتری اجرا شود.

 

نکته‌ای که باید به آن اشاره کنیم این است که در بازارهای داخلی (سهام و سکه آتی ایران) اسلیپیج وجود ندارد. چرا که تمام سفارشات اجرا نشده پس از اتمام زمان معاملات از سیستم بورس سهام و کالای ایران حذف خواهند شد و روز بعد باید مجددا سفارش گذاری کنید.

 

از بحث اجرا شدن سفارشات که بگذریم، به تاثیر اسلیپیج در حد ضرر و حد سود خواهیم رسید. باید بگوییم که اسلیپیج روی حد ضرر شما تاثیر بد و روی حد سودها تاثیر خوبی دارد.

 

مثلا فرض کنیم شما یک معامله خرید با حجم ۰.۱ لات در اونس طلا روی قیمت ۱۲۵۴ دلار اجرا کرده‌اید و حد ضرر خود را روی ۱۲۵۰ دلار قرار داده‌اید. ناگهان خبر مهمی منتشر شده و قیمت با یک گپ به ۱۲۴۸ دلار جهش می‌کند. در این حالت چه اتفاقی خواهد افتاد؟ به دلیل اینکه حد ضرر شما روی ۱۲۵۰ دلار بوده است ولی قیمت ۲ دلار (معادل ۲۰ پیپ) پایین‌تر باز شده است، بنابراین کارگزار شما در اولین قیمتی که در دسترس باشد معامله شما را خواهد بست تا ضرر بیشتری نکنید. در نتیجه شما به جای اینکه ۴۰ دلار ضرر کنید، ۶۰ دلار ضرر خواهید کرد و این همان تاثیر بد اسلیپیج در حد ضرر شماست.

 

حالا فرض کنید که طبق شرایط مثال بالا، حد سود خود را روی ۱۲۵۹ دلار قرار داده‌اید و در اثر انتشار یک خبر، قیمت یک گپ رو به بالا ایجاد کرده و ناگهان روی ۱۲۶۱ دلار باز می‌شود. در این شرایط باز هم در اولین قیمتی که در دسترس باشد، حد سود شما اجرا خواهد شد. بنابراین در این مثال به جای اینکه ۵۰ دلار سود کنید، ۷۰ دلار سود خواهید کرد!

 

به عنوان یک نمونه بارز که به وفور در بازار مالی اتفاق می‌افتد، می‌توان به گپ‌های هفتگی اشاره کرد. در واقع گپ‌هایی که در بامداد دوشنبه و پس از دو روز تعطیلی بازار ایجاد می‌شوند. در صورتی که قیمت بازار از حد سود یا حد ضرر شما با یک گپ رد شود، اسلیپیج را تجربه خواهید کرد.

 

آیا می‌توانیم مانع از وقوع اسلیپیج در معاملاتمان شویم؟

متاسفانه نه! فارغ از اینکه با چه کارگزاری کار می‌کنید بالاخره در مواقعی اسلیپیج را تجربه خواهید کرد. برخلاف نظر عموم تریدرها، رخ دادن اسلیپیج به معنای این نیست که کارگزارتان در حال فریب دادن شماست. گرچه در کارگزاری‌های مارکت میکر این فریب‌ها محتمل هستند. چیزی که مهم است بدانید این است که در چه شرایطی از بازار ممکن است اسلیپیج را تجربه کنید. شرایطی که در ابتدای مطلب به طور کامل آنها را توضیح دادیم.

ارسال دیدگاه