اگر نگوییم تبدیل سطوح مهمترین بخش از پرایس اکشن میباشد، قطعا یکی از مهمترینهاست. شما به هر چارتی، در هر بازاری و در هر تایم فریمی نگاه کنید، قطعا نمونهای از تبدیل سطوح را خواهید دید. مفهومی ساده و در عین حال بسیار مهم که خیلی از افراد توجه چندانی به آن ندارند.
بدون مقدمه چینی زیاد میخواهیم به سراغ اصل ماجرا برویم و ببینیم که تبدیل سطح چیست و چگونه باید از آن استفاده کرد. با طلاچارت همراه باشید…
تبدیل سطح چیست؟
بسیار ساده است. در واقع تبدیل سطح حمایت به مقاومت و یا مقاومت به حمایت.
هر سطح حمایتی یا مقاومتی بالاخره روزی شکسته خواهد شد و تا ابد نمیتواند در برابر نوسانات قیمت واکنش نشان دهد. بنابراین زمانی که سطح مذکور شکسته شود، انتظار داریم که نقش خود را تغییر دهد. مثلا اگر سطح مدنظر ما حمایتی بوده است، پس از شکست تبدیل به مقاومت شود و یا اگر مقاومت بوده است، پس از شکست تبدیل به حمایت شود. ملاحظه میکنید که از لحاظ مفهومی بسیار ساده است. به تصاویر زیر دقت کنید.
قبل از اینکه به سراغ ادامه مطلب بروید، باید مطمئن باشید که مفهوم شکست سطوح را به درستی میدانید. در غیر اینصورت ممکن است در ادامه کار با مشکل مواجه شوید. قبلا یک مطلب کامل در مورد شکست سطوح در طلاچارت منتشر کرده ایم. از این لینک میتوانید آن را بخوانید.
حالا مثالهایی در چارتهای واقعی را مشاهده کنید.
در تصاویر بالا میبینید که در هر بازاری و در هر تایم فریمی ساختار تبدیل سطوح وجود دارد. حتی مثال آخر مربوط به ارز دیجیتال اتریوم میباشد که خیلیها فکر میکنند قواعد تحلیل تکنیکال به درستی در مورد آنها صدق نمیکند!
حالا که با ساختار تبدیل سطوح آشنا شدید باید به سراغ نکات مهمی که در این ساختار وجود دارد برویم.
اولین نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که تبدیل سطح میتواند به سرعت رخ دهد و یا اینکه پس از مدتی اتفاق بیفتد. به عنوان مثال فرض کنید که یک سطح مقاومتی شکسته شده در تایم فریم روزانه داریم. ممکن است تبدیل سطح طی یک هفته بعد (۶ الی ۷ کندل روزانه) رخ دهد. اما گاهی اوقات نیز تبدیل سطح ممکن است پس از یک ماه و یا حتی بیشتر به وقوع بپیوندد.
تصویر زیر که مربوط به چارت روزانه ارز دیجیتال اتریوم است، هر دو نوع تبدیل سطوح سریع و با فاصله زمانی زیاد را نشان میدهد. اولین تبدیل سطح به فاصله یک هفته بعد و دومین تبدیل سطح به فاصله ۴ ماه رخ داده است.
مسئله بعدی که در مورد تبدیل سطوح باید به آن توجه داشته باشید، نحوه ورود به بازار بر اساس این ستاپ میباشد. معمولا بیشتر حالتهای تبدیل سطوح واکنشهای خوبی را به همراه دارند. حتی برای نوسان گیری و تریدهای اسکالپی نیز میتوان از این سطوح استفاده کرد. اما باید به برخی نکات برای انجام تریدهای بهتر توجه داشت.
زمانی که قیمت به ناحیه تبدیل سطح میرسد باید دو سوال را از خودتان بپرسید:
۱- آیا قیمت برای اولین بار است که به ناحیه تبدیل سطح رسیده است؟
منظور این است که این اولین باری است که قیمت به سطحی که در گذشته شکسته شده است برمیگردد؟اگر اولین مرتبه بازگشت باشد، معمولا واکنش بهتری داریم. البته قیمت میتواند در دفعات دوم و سوم نیز واکنش نشان بدهد اما برخورد اول معمولا واکنشهای بهتری را به همراه دارد.
۲- قیمت چگونه به ناحیه تبدیل سطح رسیده است؟ با حرکتی تند و تیز یا ضعیف؟
اگر قیمت با حرکتی تند و تیز به سمت ناحیه تبدیل سطح در حرکت باشد، باید مراقب باشید چرا که ممکن است اصلا به سطح مدنظر شما واکنشی نشان ندهد. در تصویر زیر که مربوط به چارت USDCAD در تایم فریم چهار ساعته میباشد، این مورد را به وضوح ملاحظه میکنید.
در تصویر بالا میبینید که با وجود شکسته شدن یک سطح مقاومتی بسیار قوی، قیمت در برگشت هیچ واکنشی در برگشت به این سطح از خود نشان نداده است. چرا که قیمت با قدرت زیادی به سمت ناحیه تبدیل سطح آمده است. در این شرایط حرکت بازار مشکوک است.
در این شرایط میتوان از گرفتن تاییدیهها برای ورود به بازار استفاده کرد. به عنوان مثال در تصویر بالا میتوانید صبر کنید و ببینید که آیا قیمت واکنشهای صعودی (الگوهای کندلی صعودی، شکست خط روند نزولی و …) از خود نشان میدهد یا خیر. در این حالت میتوان با اطمینان بیشتری وارد بازار شد.
اما در صورتی که قیمت با یک حرکت نرمال و یا ضعیف به ناحیه تبدیل سطح برسد، میتوان با خیالی آسودهتر وارد بازار شد. قبلا طی یک مطلب جامع و کامل به بررسی پولبکها پرداختیم و نوع ضعیف پولبکها که ساختاری فشرده دارند را مورد بررسی قرار دادیم. فراموش نکنید این مطلب را حتما بخوانید تا با ساختارهای فشرده در زمان تبدیل سطح آشنا شوید و بتوانید تریدهای بهتری را انجام دهید.
محور نوسانات قیمتی
موردی که باید به آن توجه داشته باشید این است که یک ناحیه تبدیل سطح محور نوسانات قیمتی بازار است. این بدان معناست که باید مقداری فضا برای نویزهای قیمت در اطراف این ناحیه در نظر بگیریم و حد زیان خود با فاصله بسیار کم در بالا یا پایین نواحی تبدیل سطح قرار ندهیم. چرا که ممکن است در اثر یک حرکت نوسانی قیمت از بازار با ضرر خارج شویم.
تبدیل سطح چندگانه
گاهی اوقات یک سطح به قدری در بازار اهمیت دارد که شاهد واکنشهای دو طرفه در فواصل زمانی مختلف به آن سطح خواهیم بود. چیزی مانند تصویر زیر را در نظر بگیرید.
همانطور که در تصویر بالا میبینید قیمت حول محور یک ناحیه تبدیل سطح چندین بار از بالا و پایین و در فواصل زمانی مختلف واکنشهای خوبی را نشان داده است. حالا در تصویر زیر یک نمونه واقعی را خواهید دید.
در مطلب بالا سعی کردیم به سادهترین شکل ممکن یکی از مهمترین اصول پرایس اکشن و تحلیل تکنیکال را برای شما همراهان گرامی شرح دهیم. با تمرین روی این ساختار میتوانید موقعیتهای بسیار خوبی برای ترید کردن بدست بیاورید. همچنین اگر سوالی داشته باشید میتوانید از طریق قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. در سریعترین زمان به سوالاتتان پاسخ خواهیم داد.
با سلام
هیچکدام از تصاویر نمایش داده نمی شود. لطفاً مجدداً تصاویر را آپلود کنید.
با سپاس
سلام آقا احسان عزیز…
بله، داریم یکسری تغییرات رو اعمال میکنیم روی سایت. به همین خاطر تصاویر این مطلب پریده. به زودی مشکل حل میشه.
تشکر بابت اطلاعرسانیتون…