دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

چگونه تحلیل چند تایم فریمی انجام دهیم؟

بعضی از تریدرها یک تایم فریم را انتخاب کرده و همیشه به آن تایم فریم می‌چسبند و دیگر آن را رها نمی‌کنند. اما اشتباه آنها اینجاست که “تصویر کلی” یا اصطلاحا Big Picture بازار را فراموش می‌کنند و نمی‌دانند که در وضعیت کلی بازار چه تغییراتی رخ داده‌ است.

بعضی از تریدرها از طرف دیگر بام پایین می‌افتند. آنها مدام بین تایم فریم‌های مختلف جابجا شده و هیچ نقشه و برنامه مشخصی ندارند. این افراد در اکثر مواقع دچار احساسات بوده و به شکل هیجانی معاملات خود را انجام می‌دهند.

روش بهتر این است که تحلیل‌های خود را به صورت چند تایم فریمی (Multi-Time Frame Analysis) و از بالا به پایین انجام دهیم. در این روش شما ابتدا از تایم فریم‌های بالاتر شروع به تحلیل وضعیت کلی بازار کرده و سپس نقشه خود برای انجام معامله را با رفتن به تایم فریم‌های پایین‌تر تکمیل می‌کنید.

با طلاچارت همراه باشید…

تحلیل از “بالا به پایین” در مقابل تحلیل از “پایین به بالا”؛ بزرگترین اشتباه در تحلیل چند تایم فریمی

بزرگترین اشتباهی که معمولا تریدرها در تحلیل چند تایم فریمی انجام می‌دهند این است که از تایم فریم‌های پایین شروع به تحلیل کرده و سپس به تایم فریم‌های بالا می‌روند.

اگر تحلیل خود را از تایم فریمی که معامله را در آن انجام می‌دهید (منظور تایم فریم‌های پایین است) شروع کنید، صرفا یک دید تک-بُعدی بدست خواهید آورد و این باعث می‌شود که نقطه قوت اصلی مبحث تحلیل چند تایم فریمی را از دست بدهید. تریدرهایی که چنین کاری را انجام می‌دهند، در واقع مسیر بازار در تایم فریم پایین را مشخص کرده و سپس به دنبال تایید از تایم فریم‌های بالا می‌گردند!

اما تحلیل از “بالا به پایین” یا اصطلاحا Top-Down Analysis یک روش واقع گرایانه برای انجام تحلیل‌هاست. چرا که ابتدا از یک دید وسیع کار خود را شروع کرده و سپس وارد جزئیات می‌شوید.

نکته: انجام تحلیل چند تایم فریمی زمانی که در یک معامله قرار دارید چالش مهمی است. به بیان ساده‌تر زمانی که شما در یک معامله هستید و می‌خواهید تحلیل چند تایم فریمی انجام دهید، تحلیل خود را به گونه‌ای انجام خواهید داد که تایید کننده معامله شما باشد؛ مخصوصا اگر معامله شما در ضرر رفته باشد. حتما مراقب باشید که در چنین تله‌ای گرفتار نشوید!

تحلیل چند تایم فریمی به شما کمک می‌کند تا ذهنیت باز داشته باشید

واضح است که اگر در تایم فریم ۱ ساعته [یا پایین‌تر] معامله می‌کنید، تایم فریم روزانه اهمیت کمتری خواهد داشت. با این حال تریدرهایی که تایم فریم اجرای معاملات (Execution Timeframe) خود را رها نمی‌کنند دید بسیار محدودی در بازار دارند و نمی‌توانند نشانه‌های مختلف را کنار هم قرار دهند.

هر تریدری فارغ از تایم فریم اصلی خودش بایستی روز کاری خود را با نگاه کردن به تایم فریم‌های بالاتر شروع کند تا بتواند شواهد مختلف را کنار یکدیگر قرار داده و درک درستی از وضعیت بازار پیدا کند. البته نگاه کردن به تنهایی کافی نیست چرا که وقتی به تایم فریم‌های پایین‌تر بروید و به اواسط روز کاری برسید، چیزهایی که در تایم فریم‌های بالاتر دیده‌اید را فراموش می‌کنید. دو راه برای حل این مشکل وجود دارد که در ادامه خواهید دید.

۱) یک دفترچه ساده

یک دفترچه ساده روی میز کارتان قرار دهید و چیزهایی که در بازار می‌بینید را یادداشت کنید. به همین سادگی!

۲) روی خود چارت یادداشت بنویسید

تمام پلتفرم‌های و نرم افزارهای نمایش دهنده چارت بازار به شما امکان نوشتن متن به صورت مستقیم روی چارت را می‌دهند. البته نیازی به گفتن نیست که نقاط مهم روی چارت را نیز بایستی علامت گذاری کنید.

تحلیل چند تایم فریمی – قدم به قدم

زمانی که می‌خواهید تحلیل چند تایم فریمی انجام دهید، نیازی نیست خیلی کار را پیچیده کنید. اینکه بدانید چه کاری را با چه روشی انجام دهید به شما کمک می‌کند تا یک روتین مناسب برای انجام تحلیل چند تایم فریمی بسازید.

تایم فریم هفتگی / ماهانه – ما کجا هستیم؟

اگر در تایم فریم‌های ۴ ساعته یا ۱ ساعته ترید می‌کنید، نیازی نیست که خیلی به تایم فریم‌هایی مثل هفتگی یا ماهانه سر بزنید. به طور کلی تنها می‌توانید از این تایم فریم‌های برای دریافت وضعیت کلی بازار و یا تشخیص سطوح بسیار قوی که در مسیر معاملات شما قرار دارند استفاده کنید. مخصوصا سطوح حمایت یا مقاومت بلند مدت یا کف و سقف‌های هفتگی یا سالانه را باید در چارت خود علامت گذاری کنید.

تایم فریم روزانه – تایم فریم استراتژیک

برای تایم فریم روزانه باید وقت بیشتری بگذارید. در این تایم فریم شما مسیر روند هفته پیش رو را تحلیل کرده و همچنین نواحی مهم برای انجام معاملات را مشخص می‌کنید. مجددا سطوح حمایت و مقاومت را ترسیم کرده و کف و سقف‌ها را علامت گذاری می‌کنید. حتی اگر از سقف‌ها و کف‌ها در معاملات خود استفاده نمی‌کنید، علامت زدن‌شان روی چارت با ارزش خواهد بود چرا که توسط خیلی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تایم فریم ۴ ساعته (۱ ساعته) – اجرای معاملات

با فرض اینکه تایم فریم ۴ ساعته، تایم فریم اجرای معاملات شماست، اینجا همان جاییست که باید طرح و سناریوی معاملات خود را پیاده کنید. حالا باید بر اساس سطوح و سناریوهای معاملاتی که از تایم فریم روزانه گرفته‌اید، در تایم فریم ۴ ساعته اقدام به معامله کنید.

از خودتان بپرسید که قیمت به کدام سمت خواهد رفت؟ چه اتفاقی باید قبل از اینکه شما وارد معامله شوید رخ دهد؟ و چه سیگنالی هنوز [برای انجام معامله] وجود ندارد؟

۳ نکته حرفه‌ای!

    • در زمانی که تحلیل چند تایم فریمی انجام می‌دهید، همیشه سناریوهای خرید و فروش را مشخص کنید. این باعث می‌شود تا یک ذهنیت باز نسبت به بازار داشته و از تفکر تک بُعدی اجتناب کنید. تریدری که همیشه به دنبال موقعیت‌های فروش باشد، تمامی موقعیت‌های مناسب خرید را از دست خواهد داد و بالعکس.
    • سعی کنید پلتفرم تحلیل و معامله‌گری‌تان از همدیگر جدا باشد. مثلا از پلتفرم Trading View برای تحلیل و از متاتریدر برای انجام معاملات استفاده کنید. چرا که اگر چشم‌تان به معاملات فعلی‌تان بیفتد، دچار تفکر متعصبانه [و در جهت معامله فعلی‌تان] شده و تحلیل درستی نخواهید داشت.
  • بعد از ۱۲ سال به عنوان یک معامله‌گر، من همیشه از روش تحلیل بالا به پایین استفاده نمی‌کنم. تنها در تایم فریم معاملاتی خود می‌مانم و بزرگنمایی چارت را کاهش می‌دهم (Zoom Out). با زوم آوت کردن چارت نیز می‌توانید تصویر کلی بازار و حال و هوای آن را درک کنید.

ما نیز در روش خود از تحلیل بالا به پایین و چند تایم فریمی استفاده می‌کنیم. در واقع برای بدست آوردن نقاط ورود دقیق‌تر از تایم فریم‌های بالا به تایم فریم‌های پایین می‌رویم. در صورتی که به یادگیری استراتژی پرایس اکشن طلاچارت علاقمند هستید، می‌توانید از این لینک وارد دوره آموزشی ما شوید. روشی بسیار ساده و در عین حال قدرتمند را به شما خواهیم آموخت!

در صورتی که به تازگی قصد آشنایی با تحلیل بازار و درک حرکات قیمت دارید، می‌توانید دوره تحلیل تکنیکال طلاچارت را آغاز کنید!

ارسال دیدگاه