دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

آموزش ابزار فیبوناچی (فیبوناچی پروجکشن)

در دو قسمت قبلی این سری از مطالب به بررسی و آموزش فیبوناچی اصلاحی و اکستنشن پرداختیم. در آخرین قسمت از این مجموعه قصد داریم تا شما را با ابزار فیبوناچی پروجکشن آشنا کنیم. پس با طلاچارت همراه باشید…

 

فیبوناچی پروجکشن

ابزار فیبوناچی پروجکشن، هم برای بدست آوردن اهداف قیمت و هم برای یافتن نقاط ورود به کار می رود. همچنین این ابزار برای یافتن حرکات متقارن (Symmetry) بسیار کاربردی است. یکی از تفاوت های عمده فیبوناچی پروجکشن با دو مورد قبلی در این است که در اینجا ما از سه نقطه برای رسم فیبوناچی پروجکشن استفاده می کنیم.

 

فیبوناچی پروجکشن شامل دو سطح ۱۰۰ و ۱۶۱٫۸ می باشد که البته سطح ۱۰۰% به دلیل اینکه برای حرکات متقارن استفاده می شود اهمیت بیشتری دارد. اما بعضا دیده می شود که قیمت به سطح ۱۶۱٫۸ نیز واکنش های خوبی نشان می دهد.

نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که ابزار فیبوناچی پروجکشن در نرم افزار متاتریدر با نام Fibonacci Expansion مشخص شده است و از مسیر زیر قابل دستیابی می باشد.

Insert -> Fibonacci -> Expansion

برای استفاده فیبوناچی پروجکشن در تریدینگ ویو نیز باید از ابزار Trend-Based Fib Extension استفاده کنید.

 

چگونه فیبوناچی پروجکشن را ترسیم کنیم؟

برای ترسیم فیبوناچی پروجکشن نیاز به سه نقطه داریم که آنها را با حروف A-B-C خواهیم شناخت. این حرکت ABC باید به صورتی باشد که نقطه C مقداری از حرکت A تا B را اصلاح کرده باشد. در این حالت است که ما میتوانیم فیبوناچی پروجکشن را به صورت صحیح ترسیم کنیم. برای درک بهتر این موضوع به حالت ساده آن در تصاویر زیر نگاه کنید.

حالا برای ترسیم فیبوناچی پروجکشن، نقطه اول را روی A، نقطه دوم را روی B و نقطه سوم را روی C قرار خواهیم داد و در نهایت سطوح ۱۰۰% و ۱۶۱٫۸% نمایش داده خواهند شد.

در ادامه مثال هایی از نحوه ترسیم فیبوناچی پروجکشن را مشاهده خواهید کرد.

همانطور که گفتیم از فیبوناچی پروجکشن می توان برای بدست آوردن اهداف قیمت و یا نقاط ورود مجدد استفاده کرد. برای اینکه بتوانیم بر اساس فیبوناچی پروجکشن موقعیت ورود به بازار بدست بیاوریم، باز هم ملزم به رعایت برخی نکات مهم هستیم. از جمله اینکه بدون داشتن یک سیگنال مشخص نباید وارد معامله شویم. در قسمت های قبلی در مورد سیگنال های ورود کندلی و پرایس اکشنی مفصل صحبت کرده ایم و بنابراین دیگر در مورد آنها توضیح اضافه نخواهیم داد.

 

اما شاید در مورد قرار دادن حد ضرر در روش ورود بر اساس فیبوناچی پروجکشن مشکل داشته باشید. به دلیل اینکه اکثر ورودها در این روش روی سطح ۱۰۰% انجام می شوند و این سطح با سطح ۱۶۱٫۸% فاصله زیادی دارد، توصیه می شود که سطح ۱۲۷٫۲% را نیز به ابزار خود اضافه کنید تا بتوانید حد ضررتان را پشت این ناحیه قرار دهید.

برای مشخص کردن حد سود نیز می توانید از روش های ریسک به ریوارد و تعیین نواحی پرایس اکشنی سد راه که در قسمت های قبل توضیح داده شد استفاده کنید.

دیدگاه کاربران
ارسال دیدگاه