دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

نگاهی به کندل ها و الگوهای کندلی (بخش پایانی)

در دو قسمت قبلی به بررسی الگوهای یک کندلی و دو کندلی پرداختیم. اما در بخش پایانی این مطلب میخواهیم شما را با الگوهای سه کندلی و دوجی ها آشنا کنیم. پس با طلاچارت همراه باشید…

الگوهای سه کندلی

این الگوها از ترکیب سه کندل ساخته شده اند. از مهمترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ستاره صبحگاهی

  • ستاره شامگاهی

 

ستاره صبحگاهی یا Morning Star

محل قرارگیری این الگو در پایان یک حرکت نزولی می باشد و پس از مشاهده این الگو انتظار صعود قیمت را داریم. ابتدا یک کندل نزولی در چارت مشاهده می شود. سپس کندل کوچکی داریم که در واقع نشان دهنده بی تصمیمی در بازار است. در نهایت سومین کندل یک کندل صعودی می باشد که تقریبا بیش از نیمی از کندل اول را پوشش داده است. البته گاهی اوقات کندل سوم به صورت کامل کندل اول را پوشش می دهد و یا حتی از آن فراتر می رود که نشان دهنده قدرت الگو می باشد.

پس از مشاهده این الگو می توان وارد پوزیشن خرید شد.

ستاره شامگاهی یا Evening Star

این الگو در اواخر یک حرکت صعودی دیده می شود. ابتدا یک کندل صعودی داریم و سپس یک کندل کوچکتر مشاهده می شود. بعد از آن کندل نزولی بوجود می آید که بیش از نیمی از کندل اول را پوشش می دهد. البته اگر بتواند کل کندل اول را پوشش بدهد نیز حالت بسیار مناسبی خواهد بود.

پس از شکل گیری الگوی ستاره شامگاهی می توان اقدام به فروش کرد.

البته ستاره شامگاهی و صبحگاهی بیشتر در زمینه تشکیل ساختارهای قیمتی و جریان سفارشات کاربرد دارند که این مباحث مربوط به سطوح پیشرفته تحلیل تکنیکال می باشند.

دوجی ها (Doji)

دوجی ها نیز نوعی دیگر از کندل ها می باشند. مهمترین مشخص دوجی ها داشتن بدنه های بسیار کوچک است. در واقع در یک دوجی، قیمت آغازین (Open) و قیمت پایانی (Close) به یکدیگر نزدیک هست.

چهار نوع دوجی در چارت مشاهده می شود که عبارتند از:

  • دوجی نرمال (Normal Doji)

  • دوجی سنگ قبر (Gravestone Doji)

  • دوجی سنجاقک (Dragonfly Doji)

  • دوجی چهار قیمت (Four Price Doji)

دوجی نرمال

این دوجی حالت بی تصمیمی را نشان می دهد و این را میتوانیم از بدنه کوچکی که در وسط کندل ایجاد شده است متوجه شویم. در واقع قیمت نوساناتی را به سمت بالا و پایین ایجاد کرده است اما نه خریداران و نه فروشندگان در کنترل اوضاع موفق نبوده اند. در نهایت قیمت پایانی در نزدیکی قیمت آغازین تثبیت شده است و یک دوجی نرمال بوجود آمده است.

این الگو در مبحث جریان سفارشات کاربرد زیادی دارد.

دوجی سنگ قبر

حتما نظرتان به سایه بالای این الگو جلب شده است. بله احتمالا درست متوجه شده اید. این دوجی در حال نمایش قدرت فروشندگان است. بنابراین اگر پس از یک حرکت صعودی مشاهده شود، می توان از آن به عنوان سیگنالی در جهت فروش استفاده کرد.

دوجی سنجاقک

کاملا معکوس دوجی سنگ قبر است. در این یک سایه بلند در پایین داریم که نمایانگر قدرت خریداران است. بنابراین اگر این الگو در پایان یک حرکت نزولی مشاهده شود، می تواند سیگنالی در جهت خرید باشد.

دوجی چهار قیمت

این دوجی کاربرد خاصی ندارد. تنها چیزی که نشان می دهد این است که بالاترین، پایین ترین، قیمت آغازین و قیمت پایانی همگی در یک قیمت بوده اند و تغییر خاصی نکرده اند. به عنوان مثال در روزهایی که در بازار سهام ایران صف های خرید و فروش تشکیل می شوند، چون قیمت در همان ابتدای کار ۵ درصد صعود و یا نزول را تجربه کرده و سپس صف خریداران یا فروشندگان تشکیل می شود، پس قیمت open, high, low, close همگی در یک سطح هستند.

یا زمان هایی که در بازار هیچ معامله انجام نمی شود (مخصوصا در تایم فریم های پایین تر) یک دوجی چهار قیمت شکل می گیرد تا نشان دهد که نوسانی در بازار وجود نداشته است.

ابهام زدایی: در بازارهای معاملات ارز و فلزات چون تعداد معاملات بسیار زیاد است، هیچگاه یک دوجی چهار قیمت مشاهده نمی شود. اما اگر این دوجی را در یک روز کاری عادی مشاهده کردید، احتمالا به دلیل مشکل در پلتفرم معاملاتی کارگزاری شماست. گاهی اوقات دوجی های چهار قیمت را در روزهای تعطیل بازار مثل شنبه و یکشنبه نیز مشاهده میکنیم که باز هم مسئله مربوط به کارگزار می شود.

ارسال دیدگاه