شباهت شلوار تنگ و حد ضرر کوچک (تنگ) در چیست؟ واضح است. هر دوی آنها شما را اذیت میکنند. شلوار تنگ جسم شما را آزار میدهد و حد ضرر کوچک سرمایه و روح و روانتان را.
.
مطمئنم شما میدانید که محل قرار دادن حد ضررتان بسیار مهم است. با این حال قرار دادن حد ضررهای بازتر نسبت به حد ضررهای کوچکتر باعث موفقیت سریعتر شما در معامله گری خواهند شد. در این مطلب میخواهیم در مورد اهمیت قرار دادن حد ضررهای بازتر نسبت حد ضررهای کوچکتر بحث کرده و مثالهایی را با هم ببینیم. با طلاچارت همراه باشید…
.
بعد از ۱۵ سال معاملهگری برای من روشن شده است که اکثر تریدرها میتوانند مسیر بازار را با موفقیت پیشبینی کنند. هرچند که خیلی زود حد ضرر معاملاتشان فعال شده و اصطلاحا Stop Out میشوند. این اتفاق بعضی مواقع درست قبل از برگشت بازار در جهت پیشبینی شده رخ میدهد. آیا این مورد برایتان آشنا نیست؟
دلیل این اتفاقات این است که خیلی از تریدرها حد ضررشان را بسیار کوچک و در نزدیکی قیمت فعلی بازار قرار میدهند.
.
زمانی که بحث حد ضرر میشود، حجم معامله اهمیت دارد…
لازم است بگویم که حد ضررهای کوچک جایگاه خودشان را در بعضی از فرمهای معاملهگری و سناریوهای بازار دارند. اما امروز میخواهم روی تایم فریم روزانه و معاملاتی که برای چند روز تا چند هفته باز نگه داشته میشوند تمرکز کنم. روش اصلی معاملهگری من و چیزی که باعث بدست آوردن اکثر سودهایم شده همین است.
.
میخواهم با بحث درباره این موضوع شروع کنم که بازار هر روز و هر هفته در یک رنج میانگین حرکت میکند. این در واقع حقیقتی است که در اندیکاتور ATR نشان داده میشود. این اندیکاتور در تمامی پلتفرمها و نرم افزارهای معاملاتی وجود دارد و میتوانید به سادگی آن را روی نمودار خود قرار دهید.
.
طلاچارت: در ادامه روش قرار دادن اندیکاتور ATR روی نمودار را در پلتفرمهای Meta Trader 4 و Trading View مشاهده خواهید کرد.
.
زمانی که روی تایم فریمهای هفتگی و روزانه تمرکز میکنیم، باید مراقب رنج ATR باشیم. در واقع باید مطمئن شویم که حد ضررمان خارج از این رنج حرکتی قرار بگیرد. بنابراین قرار دادن حد ضرر در رنجی که ATR مشخص میکند باعث افزایش ریسک فعال شدن حد ضرر توسط نوسانات معمول قیمتی روزانه میشود.
.
در نمودار زیر میتوانیم ببینیم:
۱- در تصویر زیر ATR را با مقدار ۱۴ قرار دادهایم. در واقع نوسانات ۱۴ روز اخیر. میزان نوسانات روزهای اخیر بیش از ۱۰۰ پیپ بوده است. بنابراین ATR به ما یک سطح پایهای از میزانی که باید حد ضررمان از آن بزرگتر باشد میدهد. در نقطه ۲ (روی تصویر) که یک سیگنال پینبار داریم. میزان ATR حدود ۱۰۰ پیپ بوده است.
.
۲- رنج حرکتی (از پایینترین نقطه تا بالاترین نقطه) پینباری که در نقطه ۲ داریم، ۷۵ پیپ میباشد. اما اشتباه بزرگی که خیلی از تریدرها میکنند این است که حد ضرر خود را روی ۷۵ پیپ قرار میدهند. از آنجایی که میدانیم ATR عدد ۱۰۰ را نشان داده است، ما باید حد ضرر را عددی بیش از ۱۰۰ پیپ در نظر بگیریم. مثلا بین ۱۰۰ الی ۱۵۰ پیپ؛ هرچه بزرگتر بهتر.
.
۳- در نقطه شماره ۳ مشاهده میکنید که قرار دادن استاپ بیش از ۱۰۰ پیپ چگونه به شما کمک کرده است تا بی دلیل حد ضررتان فعال نشود. با وجود اینکه حتی قیمت از نوک سایه پایین پین بار هم پایینتر رفته است، اما شما همچنان در بازار باقی ماندهاید و در ادامه به هدف خود رسیدهاید. این تفاوت افراد برنده و بازنده در بازار است.
.
تایم فریم روزانه سیگنالهای قدرتمندی را تولید میکند اما همانطور که همیشه گفتهام، مدتی طول میکشد تا حرکت خود را در جهت مدنظر ما انجام دهد. بنابراین اگر حد ضرر ما بیش از اندازه کوچک در نظر گرفته شود، ممکن است که قیمت قبل از حرکت در جهت مورد نظر ما به حد ضرر برخورد کند و بی جهت از بازار خارج شویم.
.
تا به حال دیدهاید که بازار برای چند روز یا چند هفته حرکات نوسانی انجام دهد و یا حتی به سمت حد ضرر ما حرکت کند اما ناگهان سریع برگردد و در جهت دیگری حرکت کند؟ این اتفاق خیلی زیاد رخ میدهد و مسلما شما نمیخواهید که در اثر حرکات اینچنینی از بازار بیرون رانده شوید.
.
.
مهم است که ما حد ضررهای خود را فراتر از نواحی و سطوحی از قیمت قرار دهیم که تریدرهای حرفهای مثل بانکها و فعالان بزرگ بازار سعی میکنند تا در آن سطوح ما را از بازار خارج کنند. این تحرکات بانکها معمولا خود را در قالب یک حرکت سریع به بالای سقفها یا کفهای کلیدی و یا سایه کندلها نشان میدهد. به عنوان مثال بعضی مواقع میبینید که قیمت کمی فراتر از نوک سایه یک کندل پینبار رفته و سپس حرکت خود را در مسیر مدنظر ما در پیش گرفته است. در تصویر زیر میتوانید این حالت را مشاهده کنید.
.
به پینبار توجه کنید. بعد از چند روز قیمت یک حرکت بسیار کوچک به سمت پایین سایه این کندل پین بار انجام داده است که به احتمال زیاد بسیاری از تریدرها را با ضرر از بازار بیرون انداخته و سپس در جهت پیشبینی شده قبلی به سمت بالا حرکت کرده است.
.
به همین دلیل بسیار خوب است که روی این موضوع تمرین کنید که حد ضررتان را خارج از محدوده ATR (که در بالا توضیح داده شد) قرار دهید؛ نه اینکه حد ضرر را دقیقا ۱ پیپ فراتر از نوک سایه پینبار قرار دهید!
.
با انتخاب حد ضررهای بازتر، نه تنها در یک معامله خوب باقی خواهید ماند بلکه به بازار این شانس را میدهید که یک سیگنال خروج واقعی را به شما نشان دهد؛ نه اینکه حد ضرر شما را فعال کند و سپس در جهت مدنظر حرکتش را آغاز نماید.
.
با انجام این کار ما به دو چیز دست خواهیم یافت:
۱- بازار فضای مناسبی برای انجام نوسانات خود خواهد داشت [و بی دلیل حد ضرر ما را فعال نخواهد کرد].
۲- بازار فضای مناسبی خواهد داشت تا سیگنالها یا الگوهای مخالف را تولید کرده و منجر به این شود که ما با ضرر بسیار کم و یا حتی کسب سود از معامله خارج شویم.
.
در تصویر زیر من ATR را روی نمودار قرار دادم. این تصویر نشان میدهد که در زمان سیگنال خرید پینبار، عدد ATR روی ۱۰۰ پیپ بوده است. همانطور که قبلا گفته بودم، شما باید حد ضرر خود را فراتر از میزان ATR قرار دهید. بنابراین در مثال فعلی، حد ضرر شما باید بیشتر از ۱۰۰ پیپ باشد که باعث میشود حتی بعد از پایینتر آمدن قیمت از نوک پینبار شما در معامله باقی بمانید و بی جهت حد ضررتان فعال نشود.
.
در نهایت قیمت به سمت بالا حرکت کرد و معامله موفقیت آمیزی نصیب معاملهگر شد. حتی در ادامه یک سیگنال خلاف روند نیز صادر شده است (اشاره به پینبار نزولی بالای نمودار) که شما میتوانستید از آن به عنوان یک سیگنال خروج واضح استفاده کنید.
.
یک تصور غلط در مورد حد ضررهای بزرگتر در بین اکثر معاملهگران وجود دارد که میگویند “حد ضرر بزرگتر به معنای ضرر بیشتر است”. در نگاه اول به نظر میرسد که این تفکر مشکل خاصی ندارد. اما در اینجا یک نکته فراموش شده است. آن نکته فراموش شده چیزی نیست جز “مشخص کردن حجم معاملات”!
در واقع شما باید یاد بگیرید که حجم معاملات خود را بر اساس میزان ریسکی که قرار است انجام دهید تعیین کنید. متاسفانه دیده میشود که بعضی از معاملهگران ابتدا حجم مدنظر خودشان را معامله کرده و سپس بر مبنای حجمی که وارد بازار شدهاند، اقدام به مشخص کردن حد ضرر و میزان ریسک میکنند. در واقع کاملا برعکس عمل میکنند!
.
نویسنده: نایل فولر
ترجمه و تدوین: طلاچارت (www.TalaChart.ir)
.
در صورتی که با ساختارهای بازار آشنایی ندارید و میخواهید از پایه شروع به یادگیری ساده و اصولی آنها کنید، میتوانید در دوره تحلیل تکنیکال طلاچارت شرکت کنید.
.
در صورتی که با تحلیل تکنیکال آشنایی نسبی دارید اما یک روش مشخص و واضح برای انجام معاملات و همچنین نقاط ورود خروج ندارید، میتوانید در دوره استراتژی طلاچارت شرکت کنید. در این دوره قدرت عرضه و تقاضا را به شما نشان خواهیم داد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.