قسمت اول این مطلب را چند روز قبل منتشر کردیم. در صورتی که قسمت اول را نخواندهاید از این لینک آن را بخوانید. در ادامه قسمت دوم این مطلب را تقدیم شما همراهان عزیز طلاچارت خواهیم کرد. با ما همراه باشید…
۵- میانگینهای متحرک
میانگینهای متحرک ابزارهای فوق العادهای هستند و میتوان به روشهای مختلفی از آنها استفاده کرد.
روش اول این است که ببینید قیمت چه وضعیتی نسبت به میانگین متحرک روی چارت دارد. اگر قیمت در بالای میانگین متحرک بود، این میتواند سیگنالی باشد مبنی بر اینکه قیمت تمایلات صعودی بیشتری دارد. در حالت عکس اگر قیمت زیر میانگین متحرک باشد، تمایلات نزولی بیشتر است. خیلی از استراتژیها از میانگینهای متحرک به عنوان فیلتری برای تعیین جهت حرکت قیمت استفاده میکنند.
روش دوم این است که ببینید قیمت چقدر از میانگین متحرک فاصله دارد. هرچه قیمت از میانگین متحرک دورتر باشد، روند قویتر در نظر گرفته خواهد شد.
شکست رو به بالا یا رو به پایین میانگینهای متحرک (Cross Over) نیز یک سیگنال مهم محسوب میشود که خیلی از تریدرها از آن استفاده میکنند.
همچنین میانگینهای متحرک به عنوان حمایت و مقاومت نیز میتوانند عمل کنند. بعضی بازارها به میانگینهای متحرک مختلفی واکنش نشان میدهد. از این رو باید میانگینهای متحرک متفاوتی را تست کنید تا تنظیمات مناسب را بدست بیاورید.
۶- نوسانات
درک نوسانات قیمتی به منظور پی بردن به تمایلات بازار و تطبیق دادن روش معاملاتیتان با تغییرات بازار مهم است. سه راه برای تفسیر نوسانات قیمت وجود دارد.
۱- اطلاعات قیمت: آیا کندلهایی با بدنه بزرگ و سایههای نسبتا بلند میبینید یا کندلهای کوچک و سایههای کوتاه؟ هرچه اندازه بدنه کندلها و سایهها بلندتر باشد، میزان نوسانات بیشتر است.
۲- اندیکاتور ATR: اندیکاتور ATR اطلاعات قیمت را آنالیز میکند. میزان ATR بالا به معنای این است که رنج قیمتی گذشته نسبتا بالا بوده است (بدنه بزرگ و سایههای بلند). ATR پایین نیز به معنای این است که قیمت در طول زمان شکل گیری یک کندل خیلی حرکت نکرده است.
۳- باند بولینگر: گشاد شدن باند بولینگر نشان دهنده افزایش نوسانات میباشد در حالیکه تنگ شدن آن نشان میدهد که نوسانات کاهش یافتهاند. همچنین رابطه قیمت و باندهای خارجی این اندیکاتور نیز مهم است. اگر قیمت بتواند خارج از باندهای خارجی بماند، میتواند سیگنالی برای یک روند قدرتمند باشد.
تریدرها اصولا از نوسانات به منظور مدیریت تریدها و سفارشاتشان استفاده میکنند. هنگامی که نوسانات زیاد است از حد ضررها و تارگتهای بزرگتری استفاده میشود چرا که بازار نوسان بیشتری دارد. به عبارتی اگر حد ضرر خود را کوچک در نظر بگیریم، ممکن است در اثر این نوسانات سریعا از بازار خارج شویم. زمانی که بازار آرام و کم نوسان است، از حد ضررها و تارگتهای کوچکتری استفاده میشود چرا که قیمت حرکت زیادی ندارد.
۷- مومنتوم و قدرت روند
درک قدرت حرکت قیمت و یک روند به منظور تخمین زدن برخی چیزها بسیار مهم است. مثلا اگر بخواهیم تشخیص دهیم که آیا روند تمایل به ادامه حرکت دارد و یا یک سطح حمایت یا مقاومت شکسته خواهد شد و یا قیمت به دلیل کاهش مومنتوم میخواهد برگشت کند، به درک قدرت حرکت قیمت نیاز خواهیم داشت. حتی برای تصمیم گیری خروج از یک معامله، ماندن در آن و یا اضافه کردن پوزیشن، باز هم به درک قدرت قیمت نیاز داریم.
به منظور تفسیر قدرت حرکت قیمت سه ابزار وجود دارد.
۱- اندیکاتور RSI: این اندیکاتور قدرت صعودی و نزولی قیمت را با هم مقایسه میکند. میزان RSI بالا نشان میدهد که حرکات گذشته قیمت (بسیار) صعودی بوده است و میزان RSI پایین نشان دهنده این است که فروشندگان کنترل بازار را در دست دارند.
۲- اندیکاتور ADX: این اندیکاتور در بین متداولترین اندیکاتورها برای تشخیص قدرت روند قرار داد. اگر عدد ADX زیر ۲۵ باشد نشان دهنده رنج بودن بازار است. اگر عدد ADX بین ۲۵ تا ۵۰ باشد نشان میدهد که بازار رونددار است. در صورتی که ADX بالای ۵۰ باشد روند قدرتمند خواهیم داشت.
۳- اندیکاتور استوکاستیک: گرچه تریدرهای اعتقاد دارند که استوکاستیک یک اندیکاتور مربوط به رنج است اما اطلاعاتی در مورد مومنتوم نیز به ما میدهد. اگر استوکاستیک برای مدت طولانی بالای ۸۰ یا زیر ۲۰ بماند سیگنالی در جهت یک روند قدرتمند میباشد.
۸- واگراییها و نقاط چرخش
واگراییها مفاهیم قدرتمندی هستند که اطلاعاتی را به ما میدهند که در نگاه اول نمیتوان به آنها دست یافت. یک واگرایی میتواند سیگنالی مبنی بر از دست رفتن قدرت حرکت قیمت باشد حتی اگر قیمت در حال تشکیل سقفهای بالاتر یا کفهای پایینتر باشد. هنگامی که حرکات قیمت ضعیفتر میشوند و قیمت برای ادامه روند دچار مشکل است، واگرایی میتواند سیگنالی در جهت پایان یا توقف روند باشد.
در تصویر زیر گرچه قیمت در حال طی کردن یک حرکت نزولی است اما RSI میگوید که قدرت حرکت قیمت در حال محو شدن است. زمانی که قیمت در آخرین نقطه کف قرار داشت و عدد RSI روی ۳۸ بود را با کف قبلی که عدد RSI روی ۱۸ قرار دارد مقایسه کنید. این واگرایی یک سیگنال برای برگشت روند میباشد.
حالا همه چیز به شما بستگی دارد که از این موارد برای تصمیمات معاملاتی خود استفاده کنید. همانطور که در ابتدای مطلب گفتیم سعی کنید دو یا سه مورد از روشهای بالا را با یکدیگر ترکیب کرده تا چارت برایتان قابل درک باشد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.