فارغ از اینکه یک ستاپ معاملاتی خیلی خوب پیدا کنید، زمانبندی و نحوه ورود به معامله نیز اهمیت بسیار بالایی دارد. در واقع اگر نتوانید زمانبندی را به خوبی اجرا کنید ممکن است یک ستاپ خوب به یک معامله بد ختم شود. اما قبل از اینکه وارد معامله شوید بهتر است که حواستان را کاملا جمع کنید و به ۵ مورد دقت داشته باشید. این ۵ مورد نشانههایی هستند که به شما میگویند که بهتر است کمی دست نگه دارید! برای آشنایی با این پنج مورد با طلاچارت همراه باشید…
۱- هیجان زدهاید
نیازی به تکرار نیست. چرا که در همه کتابها و آموزشهای مرتبط با معاملهگری گفته شده است که باید کنترل احساسات خود را در کنترل داشته باشید. البته به طور صد در صد نمیتوانیم احساسات را کنترل کنیم اما تا حدود زیادی میتوان آنها را مدیریت کرد.
هیجان زیاد یکی از مواردیست که اگر قبل از ورود به یک معامله آن را تجربه کردید بهتر است کمی صبر کنید. چون احتمالا این هیجان ناشی از یکسری تصمیمات عجولانه است. آرام باشید و یک بار دیگر استراتژی معاملاتی، نسبت ریسک به سود، قوانین ورود به معامله (بر اساس استراتژیتان) و … را بررسی کنید.
۲- چند تاییدیه برای ورود به بازار نگرفتهاید
این معمولا یکی از اشتباهاتی است که خیلی از معاملهگران تازه کار مرتکب میشوند. در واقع فقط با دیدن یک سیگنال تصمیم به ورود به بازار میگیرند. در حالی که بسیار بهتر است تا شواهد و سیگنالهای مختلفی داشته باشیم که کفه ترازو را به سمت تحلیل ما سنگین کند.
به عنوان مثال خیلی از افراد فقط با دیدن یک واگرایی در اندیکاتورها تصمیم به معامله میگیرند. این کاملا اشتباه است. در واقع اگر همین واگرایی را با سایر نشانهها مثل شکسته شدن خطوط روند، شکسته شدن سقفها یا کفها و … ترکیب کنیم قطعا نتایج بهتری خواهند داشت و حتی خیلی از مواقع سیگنالهای اشتباه را نیز فیلتر میکنند.
بنابراین همیشه سعی کنید بازار را از دیدگاههای مختلف بررسی کنید تا ببینید بقیه احتمالا در این شرایط چه فکری میکنند. البته دقت داشته باشید که این بدان معنا نیست که چندین و چند استراتژی مختلف را ترکیب کنید! چرا که این کار نتیجه کاملا معکوس داده و باعث قفل شدن ذهن و نهایتا ساختار تصمیم گیری شما خواهد شد.
۳- اخبار و گزارشهای اقتصادی پیش رو را بررسی کردهاید؟
تاکنون در طلاچارت چندین مطلب در رابطه با اهمیت اخبار و گزارشهای اقتصادی و اینکه چگونه باید آنها را تفسیر کرد منتشر کردهایم. به طور کلی این گزارشها میتوانند گاها باعث نوسانات سنگینی از دو طرف شوند. بنابراین اگر میخواهید وارد یک معامله شوید حتما یک بار تقویم اقتصادی را چک کنید تا مطمئن شوید گزارش اقتصادی خیلی مهمی پیش رو نیست.
به طور کلی گزارشهای مرتبط با تعیین نرخ بهره، میزان اشتغال یا نرخ بیکاری، سخنرانی روسای بانکهای مرکزی و سیاستمداران کشورها و رویدادهای مهم سیاسی مثل انتخابات اهمیت بسیار زیادی دارند و میتوانند منجر به حرکات قدرتمندی در بازار شوند.
بنابراین حتما به این موارد دقت کنید و اگر چنین رویدادهایی در پیش است شاید بهتر باشد صبر کنید تا هیجانات مرتبط با آنها فروکش کرده و سپس وارد بازار شوید. این مورد مخصوصا برای افرادی که به صورت کوتاه مدت در بازار فعالیت کرده و حد ضررهای کوچکی دارند اهمیت بیشتری پیدا میکند. چرا که با یک نوسان ناشی از این رویدادها ممکن است به راحتی متضرر شوند.
۴- ورود به بازار قبل از تثبیت کندل و صرفا بر اساس احساسات
لطفا این اشتباه را مرتکب نشوید. هیچگاه قبل از تثبیت کامل کندل مدنظرتان اقدام به باز کردن پوزیشن معاملاتی نکنید! برای درک بهتر موضوع فرض میکنیم که شما یک بریک آوت تریدر (معاملهگری که بر اساس شکست سطوح معامله میکند) هستید و اکنون قیمت زیر یک سطح مقاومتی قرار دارد. یک کندل صعودی قدرتمند از سطح مقاومتی عبور کرده است اما هنوز چند دقیقه باقیمانده تا کلوز کرده و تثبیت شود.
ممکن است شما صرفا بر اساس احساسات و اینکه چنین کندلی با این قدرت به زیر سطح مقاومتی برگشت نمیکند، همانجا اقدام به اخذ پوزیشن خرید کنید. اما ناگهان با فشار فروشندگان میبینید که کندل مذکور زیر سطح مقاومتی تثبیت شد و شما در تله بازار گرفتار شدید.
بنابراین هیچگاه چنین تصمیمات عجولانهای را نباید بگیرید. در کمال آرامش منتظر تثبیت کندل مدنظر بمانید و سپس با اطمینان بیشتری وارد بازار شوید.
۵- فقط به خاطر “ترس از جا ماندن” وارد بازار شدهاید
در بازار اصطلاحی به نام FOMO وجود دارد. در واقع FOMO اختصار Fear Of Missing Out یا “ترس از جا ماندن” است. فرض کنید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت میکنید و حرکت صعودی پر قدرت بیت کوین را میبینید (مانند چیزی که چند ماه قبل شاهد بودیم). در اینجا شما صعودیهای پی در پی را مشاهده میکنید و این تفکر بر ذهن شما غالب میشود که هیچ چیزی در برابر قدرت بیت کوین توان ایستادگی ندارد! یا مثلا افکار دیگری مانند اینکه “این تازه اول راه است و صعود بسیار بیشتری هنوز باقیمانده” و … .
همه این تحلیل و تفسیرهای ذهنی به علاوه اخبار و دادههایی که از سایتها و شبکههای اجتماعی به سمت ما میآیند باعث میشود که سوالی در ذهن ما شکل بگیرد: “نکند از این سود فوق العاده جا بمانم؟”.
همین باعث میشود که بدون هیچ تحلیل خاصی و صرفا بر اساس “ترس از جا ماندن” تصمیم به ورود به بازار بگیرید. شاید هم یکی دو بار این کار جواب بدهد اما دفعه بعدی در یک حرکت تمام سود بدست آمده را از شما پس خواهد گرفت.
نمونههای این موارد زیاد هستند. کافیست به افرادی فکر کنید که بدون هیچ دانش، تجربه و تحلیلی در اواسط مرداد سال ۱۳۹۹ وارد بازار بورس ایران شدند. دقیقا جایی که همه فکر میکردند هنوز صعود بیشتری در راه است اما بازار ناگهان به کلی معکوس شد!
بنابراین همیشه منطقی رفتار کنید و نه هیجانی بخرید و نه هیجانی بفروشید.
منبع: Talachart.ir
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.